maskinentreprenoren logo

Teknik

Epiroc ska till månen

Epiroc har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med ispace som innebär att gruvutrustningstillverkaren kommer att bidra med teknologi och lösningar för kommersiella uppdrag till månen.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Epirocs teknik ska användas för att utforska månen. Foto: Epiroc

Ispace är ett globalt månresursutvecklingsbolag med en långsiktig vision om att stödja mänskligt liv genom att tillhandahålla transport till och från månen samt öka förståelsen för månens miljö och tillgängliga resurser.

– Vi på Epiroc är mycket stolta över samarbetet med ispace. Tillsammans kommer vi att utveckla och tillhandahålla teknologi och lösningar för att börja utforska månens yta med det yttersta målet att stödja och expandera mänskligt liv på ett hållbart sätt, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete för att göra uppdraget framgångsrikt.

Inledningsvis kommer ispace att utforska månens yta och samla in relevant data om månen. Som en del av samarbetet mellan ispace och Epiroc utvecklas teknologi och kommersiella lösningar som ska användas redan 2024.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer