maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Epiroc bygger ut i Örebro

Epiroc ska utöka sin produktionskapacitet i Örebro och kommer flytta befintliga monteringsstationer till större lokaler.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Epiroc kommer flytta till större lokaler i Örebro. Foto: Epiroc

I de nya lokalerna kommer produktionsteamen att fokusera på mer mogna maskinmodeller och utveckla monteringen för ännu mer konkurrenskraftiga produkter framöver. Omkring 80-100 anställda, som för närvarande arbetar på Klerkgatan, kommer att flytta till den nya anläggningen.

Expansionen är planerad att äga rum under tredje kvartalet 2024. Befintliga lokaler kommer att användas till nya maskinmodeller och prototyper, som kräver mer avancerad och innovativ teknik inom automation och elektrifiering.

– Fördelarna med expansionen är betydande. Fram tills idag har vi haft mogna produkter och prototyper i samma lokaler. Utökningen innebär ökad kapacitet och ytterligare fokus som kan läggas på de maskiner som kräver mer avancerad och innovativ teknik. Det är en viktig del i accelerationen mot en mer hållbar gruv- och infrastrukturindustri, säger Carin Bergendorff, vice verkställande direktör Epiroc Rock Drills AB.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer