maskinentreprenoren logo

Landet runt

Maskinnördar som vill växa


placeholder
Ann-Louise Larsson
article

Swekip har varit verksamma på den svenska marknaden sedan 2007 som importörer av kinesiska lastmaskiner, utvecklade och anpassade för den svenska marknaden. Nyligen klev Joakim Stensson in som ny vd för bolaget och ser fram emot att få utveckla både bolaget och medarbetarna. 

– Jag brinner för utveckling av både företaget, människorna och maskinerna, säger han. 

Joakim kommer närmast från Kellfri, som ingår i samma koncern som Swekip sedan något år tillbaka. Kellfri är sedan i höstas återförsäljare för Swekip, Joakim var med och tog in produkten i sortimentet. 

– Swekip har fyra modeller upp till fem ton. Jag skulle beskriva maskinerna som prisvärda, funktionella och med steg 5-motorer enligt senaste direktiven. Väl anpassade efter kundens behov och utrustade för svenska förhållanden. Vi har till exempel en hel del kunder som jobbar med snöröjning och behövs extra hydraulik, eller lastdämpare så kan vi bygga på det, förklarar han. 

Återförsäljare finns i dagsläget i Kalix, Skara och söder om Vetlanda men förhoppningen är att bygga på med fler återförsäljare och servicepartners för att förstärka den lokala närvaron ytterligare. 

– Vi har alltid sålt direkt till slutkund och det kommer vi fortsätta med, samtidigt som vi stärker upp med återförsäljare, förklarar Joakim. 

Trots att tillverkningen finns i Asien har Swekip klarat pandemin bra.
Precis som för resten av branschen har leveranstiderna varit något längre än vanligt, men tack vare ett lager av både maskiner och reservdelar har de flesta kunderna kunnat få sina leveranser inom rimlig tid. 

– Nu längtar vi efter att kunna komma ut på mässor och maskinvisningar igen, säger Joakim Stensson. 

Text:

Swekip

Swekip ägs sedan 2020 av Salix Group, en del av börs-noterade industrigruppen Volati. 

Swekips affärsidé är att erbjuda prisvärda entreprenadmaskiner och redskap med hög kvalitet till den svenska marknaden.

Huvudkontoret finns i Umeå.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer