maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo gör ny stor elsatsning

Volvo gör historisk investering i Arvika för att kunna börja tillverka även sina större hjullastare med elektriska drivlinor.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE:s anläggning i Arvika byggs ut för att klara produkton av elektriska hjullastare. Foto: Volvo CE/Pressbild

Fabriken i Arvika bygger hjullastare i de större modellerna. Volvo CE lägger nu en investering på 65 miljoner kronor i fabriken för att kunna lägga krut på att även producera hjullastare i de större klasserna med elektriska drivlinor.

I och med investeringen visar Volvo CE också sina kunder, konkurrenter och aktieägare, att man på fullt allvar arbetar med att bli ett helt fossilfritt bolag till 2040. Det är på sätt och vis också ett budskap till regeringen och EU att Volvo som företag inte eftersträvar en mer försiktig miljöpolitik - utan räknar med att tjäna pengar på att ånga fram i den takt som man bestämt. 35 procent av Volvo CE:s maskiner ska vara elektriska om bara sju år, så det finns ingen tid att sänka tempot.

I Braås har Volvo CE redan investerat för att bygga ut kapaciteten för produktion av elektriska maskiner, och fler investeringar runt om i världen är att vänta för att nå målet.

I Arvika kommer detta betyda att en ny fabriksbyggnad byggs under 2023 för att frigöra ytor för produktionen. Tillverkningen av de nuvarande hjullastarna ska dock fortsätta som vanligt tills vidare. När det blir en övergång till fler elektriska maskiner svarar Volvo CE inte på idag.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer