maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Facket stämmer polskt byggföretag i domstol

Fackförbundet Byggnads stämmer det polska byggbolaget Project BS Filial i Arbetsdomstolen. Byggnads anser att bolaget systematiskt betalat ut för låga löner och ersättningar till cirka 50 anställda.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare. Foto: Byggnads/Pressbild

– Det här är ett i raden av utländska bolag som satt i system att dumpa löner och villkor för att vinna anbud och på så sätt konkurrera ut seriösa bolag. Det visar tydligt att de stora byggföretagen inte har koll på sina underentreprenörer och att det krävs hårdare kontroller för att komma till rätta med arbetslivskriminaliteten i branschen, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare.

Byggnads anser också att företaget har brustit mot arbetstidsreglerna genom att låta sin personal arbeta otillåtet långa arbetspass utan tillräcklig tid för vila och återhämtning. Byggnads väljer nu att stämma företaget i Arbetsdomstolen på över en miljon kronor för brott mot kollektivavtalet.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer