maskinentreprenoren logo
Ledare

Fakta är intressantare än åsikter

Micael Appelgren, Chefredaktör
Foto: Ryno Quantz

Lästid

0 min
Dela

Tidningen Maskinentreprenören håller inte på med politik. Det är en av de bästa sakerna med hela tidningen. Här på ledarplats kan man vara helt säker på att det inte kommer att fällas en enda åsikt gällande politiska partier. Däremot beskriver vi hur politiken påverkar vår bransch, och det utifrån fakta. 

Nu har det varit val och en regering ska tillträda. Vi hoppas att den regeringen fattar beslut som gör att maskinentreprenörer kan fortsätta bygga (och riva) allt som behövs i Sverige. För det är mycket. Infrastruktur på bredden och höjden. Bostäder. Klimatanpassningar. Muddra, lyfta, krossa och utvinna råvaror. Antagligen Sveriges viktigaste bransch. Och det är fakta det också – igen åsikt.

Vi vet alla vilken politik som behövs: Vi behöver bra yrkesskolor som lockar nya generationer till branschen. Vi behöver rimliga skatter och avgifter som inte hotar vår konkurrenskraft. Regelverk som hjälper – inte stjälper. Vi behöver beslutsfattare som på riktigt förstår varifrån skattepengarna kommer. Och vi behöver en sund bransch utan fuskare. Så lycka till nu regeringen. Gör ert jobb, så gör vi vårt.

Plus & Minus

Efterfrågan på branschen är hög.

Det är allt svårare att rekrytera.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer