maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Liga häktas efter omfattande stöldturné

Fem personer har häktats misstänkta för att vid fem tillfällen ha stulit verktyg och maskiner från byggarbetsplatser i Skellefteå till ett värde av runt en miljon kronor.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Fem personer har häktats misstänkta för att ha stulit verktyg till ett värde av en miljon på byggen i Skellefteåområdet. Foto: Shutterstock

Stölderna har skett i Skellefteåområdet mellan den 1 och 5 september. Personerna misstänks för att ha klippt och kapat hänglås till containrar och stulit verktyg för omkring en miljon kronor.

– Fyra av de misstänkta greps natten till den 5 september misstänkta för att ha förberett en sådan stöld. I går begärde jag dessa fyra personer och ytterligare en person häktade på sannolika skäl misstänkta för fem grova stölder från den 1 till den 5 september. Fyra av dem är även misstänkta för en förberedelse till stöld, säger kammaråklagare Edvard Breitholtz.

De frihetsberövade männen är hemmahörande i Rumänien och misstänks ha begått brotten tillsammans och i samförstånd. Åklagaren menar att stölderna varit organiserade och har utförts systematiskt.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer