maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Volvo CE bryter med återförsäljare i Ryssland

Volvo CE har sagt upp återförsäljaravtalet med Ferronordic gällande den ryska marknaden. Ferronordic kommer fortsätta att underhålla och reparera den befintliga populationen av Volvo CE-maskiner i Ryssland och fullgöra sina åtaganden till sina kunder samtidigt som man undersöker möjligheterna att sälja hela eller delar av verksamheten.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Volvo CE och Ferronordic har gemensamt kommit överens om att säga upp återförsäljaravtalet för den ryska marknaden. Foto: Volvo CE

Ferronordic har varit officiell återförsäljare för Volvo CE i Ryssland sedan företaget bildades 2010. Till följd av den militära konflikten i Ukraina har Volvo CE avbrutit försäljningen till Ryssland. Skulder för levererade maskiner och reservdelar har nu reglerats och parterna är överens om att det är i deras gemensamma intresse att återförsäljaravtalet för Ryssland sägs upp med verkan från idag.

Eftersom Volvo CE redan upphört att leverera maskiner och reservdelar till Ferronordic förväntar sig Ferronordic inte att uppsägningen av återförsäljaravtalet i sig kommer att ha någon väsentlig inverkan på företagets utsikter i Ryssland.

i den mån det är möjligt under den rådande leveranssituationen, fortsätter Ferronordic att underhålla och reparera den befintliga populationen av Volvo CE-maskiner i Ryssland och fullgöra sina åtaganden till sina kunder.

Ferronordic utvärderar nu andra strategiska alternativ för den ryska verksamheten, bland annat potentiell försäljning av hela eller delar av den ryska verksamheten, eller nedskärning av verksamheten för att fortsätta i begränsad omfattning.

Samarbetet mellan Ferronordic och Volvo CE i Kazakstan fortsätter som tidigare. Vidare söker Ferronordic möjligheter för ytterligare samarbete med Volvo CE och andra delar av Volvokoncernen på andra marknader.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer