maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Finsk jätte kastar in handduken i Sverige

Finska byggjätten YIT får ingen lönsamhet i sina infrastrukturjobb i Sverige. Nu väljer man att stänga ner.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article YIT är verksamma i tio länder och har 5000 anställda. Omsättningen är 2,4 miljarder Euro. Osättningen i Sverige var 2022 närmare 1,2 miljarder. Förlusten skrevs till 144 miljoner kronor. Foto: YIT/Pressbild

YIT meddelar börsen att bolaget efter en grundlig genomlysning verksamheten inte får någon lönsamhet inom sektorn infrastruktur i Sverige. Nu läggs verksamheten ner.

YIT har inte haft någon tur på senare år och tvingades 2022 också dra sig ur Ryssland på grund av kriget. I Ryssland räknades YIT som det största utländska byggföretaget. YIT har en lång historia i Sverige - särskilt om man räknar in Lemminkäinen som man gick samman med 2018 under YIT:s paraply. Just nu pågår flera prestigeprojekt, bland annat Stockholms tunnelbana. Nerstängningen i Sverige berör cirka 125 anställda.

YIT är verksamma i tio länder och har 5000 anställda. Omsättningen är 2,4 miljarder Euro. Omsättningen i Sverige var 2022 närmare 1,2 miljarder. Förlusten skrevs till 144 miljoner kronor.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer