maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Fjärrvärmesatsning i Falköping

I Falköpings kommun får företaget Solör Bioenergi löpande nya förfrågningar om att koppla på fjärrvärme. Anslutningarna har ökat kraftigt det senaste åren och intresset framåt är stort från såväl villakunder som bostadsbolag, företag och kommunala verksamheter, enligt bolaget.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ökningen av fjärrvärmed i Falköping under 2022 innebar en mångdubblering av antalet anslutningar, vilket i detta fall motsvarar normalförbrukningen av värme för drygt 70 villor. Foto: Solör Bioenergi/Pressbild

Solör Bioenergy Group finns på 271 platser i framför allt Sverige och Norge där fjärrvärme, ånga och el produceras och distribueras till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier.

- Förutom att fjärrvärmen är en väldigt leveranssäker energikälla och en bekväm produkt har den också blivit ekonomiskt konkurrenskraftigt gentemot många andra energikällor. Det ser vi som de främsta anledningarna till att efterfrågan på fjärrvärme ökar, säger Nicklas Eld, regionchef Solör Bioenergi Väst.

Ökningen under 2022 innebar en mångdubblering av antalet anslutningar, vilket i detta fall motsvarar normalförbrukningen av värme för drygt 70 villor.

För 2023 är intresset än större än förra året. Samtidigt tittar nu Solör på en utbyggnad av stamnätet. När Falköpings kommun bygger en ny gata för att knyta samman två industriområden finns en idé om att bygga en så kallad rundmatning. Detta skulle innebära möjlighet till fjärrvärme för både industrier och villor som planeras att byggas i området på sikt.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer