maskinentreprenoren logo

Teknik

Förarlös vält har slutfört skarpt jobb

Trimble har genomfört sitt första test av en helt autonom vält frå Dynapac. Testet är genomfört på en skarp arbetsplats i Kanada. Det anses vara första gången en autonom maskin har slutfört ett jobb i ett skarpt projekt.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Teknik från Trimble Earthworks och en Dynapac CA 5000 vält har på Site C Clean Energy Project vid Peace River i nordöstra British Columbia, Kanada lyckats genomföra ett skarpt jobb i fält med sin autonoma vältlösning. Foto: Trimble/Pressbild

Teknik från Trimble Earthworks och en Dynapac CA 5000 vält har på Site C Clean Energy Project vid Peace River i nordöstra British Columbia, Kanada lyckats genomföra ett skarpt jobb i fält med sin autonoma vältlösning.

Den helt autonoma maskinen slutförde 37 timmars verkligt kompakteringsarbete och arbetade tillsammans med en blandad maskinpark av kompaktorer. Data från alla maskiner – både med och utan förare – levererades med hjälp av programvaran Trimble WorksOS, som används som registreringssystem för alla packningsdata på arbetsplatsen.

- Site C-projektet var den perfekta platsen för att börja testa den helt autonoma jordkompaktorn på grund av de kostnads- och säkerhetsfördelar som autonomi kommer att medföra för stora infrastrukturprojekt som detta i framtiden, och på grund av projektägarens och entreprenörens vilja att använda ny teknik på sin arbetsplats, säger Cameron Clark, Chef för schaktningsbranschen för Trimbles lösningar för civil infrastruktur.

Entreprenör på jobbet är ACCIONA Infrastructure Canada Inc.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer