maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Först med elektriskt TMA-fordon

Världens första elektriska TMA-bil rullar på Stockholms gator och tillhör Stockholm vatten och avfall. Den är kortare för att kunna ta sig fram på smala gator och har solceller på taket.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Stockholm Vatten och Avfall har världens första eldrivna TMA-fordon. Foto: Stockholm Vatten och Avfall

– Vi vill arbeta för att vara det goda exemplet och visa andra att omställningen mot fossilfri fordonsdrift är möjligt. Ett exempel på det har varit att utveckla den här specialbyggda TMA-bilen tillsammans med leverantörerna, säger Krister Sörling, enhetschef, drift och underhåll på Stockholm Vatten och Avfall.

Fordonet har utvecklats tillsammans med Scania och Vicky Teknik. Med hjälp av solceller på taket drivs lamporna som visar körriktningen för trafikanterna. TMA-bilen är speciellt utvecklad för Stockholm Vatten och Avfalls arbeten. Den är kortare än traditionella TMA-bilar för att lätt kunna komma fram på smågator och även vända smidigt. Den används vid korta stopp för arbeten på kort varsel, som exempelvis. för att sätta på och av vattnet i ett område, spola avloppssystem eller sätta tillbaka avloppslock som har lossnat. I och med den tysta motorn förbättras arbetsmiljön för dem som gör jobbet i närheten av bilen.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer