maskinentreprenoren logo

Branschpricken

”Fortsatt hårt tryck i branschen och svårt att rekrytera rätt”

Anders Jordell, vd/ägare Jordells Åkeri & Entreprenad, Karlstad

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Hur påverkas ditt företag av höjda kostnader och oro i världen?

– Jag kan faktiskt inte se någon avmattning ännu, men det ryktas ju om det hela tiden. Att krig och så vidare kommer leda till en nedgång. Men det händer inte här ännu i varje fall. Nu är det faktiskt för första gången för mig att det börjar bli problem med rekryteringar. Jag har annars klarat detta ganska bra genom att alltid ge unga chansen och tänka långsiktigt.

Börjar ni få svårt att hinna med de jobb som kunderna vill ha utfört redan?

– Det är klart att vi försöker lösa det när det är jobb som har en viss storlek, det prioriterar vi så långt det går. Men mindre jobb händer det att vi tackar nej till då vi faktiskt inte hinner med. Jag är nog mer positiv än vår arbetsledare som brukar rapportera när han ser att vi inte kommer att hinna med vissa jobb. 

Vad behövs för att lyckas rekrytera och behålla personalen i dessa tider?

– Tyvärr drar ju lönerna i väg även här, även om det säkert är värre i storstäderna. Men det kommer att bli svårare, tror jag. Det är ganska många i pensionsåldern kvar på jobben, och det kommer bli ett glapp där. I Värmland konkurrerar vi ju även med Norge och en del unga vill dit och pröva vingarna. Anläggare är ännu svårare, vi vet att de stora bolagen kan betala rekordlöner för de som finns.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer