maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Fortsatt konkursvåg i byggbranschen

Oktober blev en ny rekordmånad sett till antalet konkurser, enligt statistik från kreditupplysningsföretaget Creditsafe. Byggbranschen tar mest stryk.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Hittills i år har konkurserna inom bygg ökat med 35 procent Foto: Creditsafe/Pressbild

Under oktober gick 795 aktiebolag i konkurs, det är en ökning med 18 procent jämfört med förra året – och en ökning med 77 procent jämfört med året innan. Det är den överlägset högsta konkurssiffran för en oktobermånad sedan Creditsafe började med sina mätningar 1999.

- Konkurserna fortsätter att öka i snabb takt och vi ser nästan inga ljusglimtar varken för någon bransch eller region. Vi har inte varit i närheten av så här höga nivåer tidigare för en oktobermånad, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe.

Hittills i år har konkurserna inom bygg ökat med 35 procent, detaljhandeln med 32 procent samt hotell- och restaurang med 31 procent.

En större konkurs gäller Euro J. Ore AB, med en omsättning på 219 miljoner. Det ska vara det fjärde konkursade bolaget i en företagsgrupp, som också Ekobrottsmyndigheten utreder.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer