maskinentreprenoren logo

Teknik

Från ångvält till elvält

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenterar sitt senaste tillägg till sin växande portfölj av elektriska maskiner - och dess första för segmentet väganläggning - med asfaltvälten DD25 Electric.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article DD25 Electric kommer att presenteras på CONEXPO 2023 den 14-18 mars i Las Vegas – och förväntas nå utvalda marknader under det första kvartalet 2024. Foto: Volvo CE/Swecon

DD25 Electric kommer att presenteras på CONEXPO 2023 den 14-18 mars i Las Vegas – och förväntas nå utvalda marknader under det första kvartalet 2024.

DD25 Electric är en kompakt tandemvält, en maskin med noll avgasutsläpp för småskaliga kompakteringsprojekt inklusive gatureparationer och lappning, parkeringsplatser, uppfarter, kommuner och hyreshus.

Denna senaste innovation är en viktig milstolpe i Volvo CE:s ambition att nå nollutsläpp av växthusgaser i värdekedjan till 2040 – som validerats av Science Based Targets-initiativet – och är en del av Volvokoncernens mål att minst 35 procent av det totala utbudet ska bestå av eldrivna fordon 2030.

– Efterfrågan på elektriska maskiner inom Road-segmentet har ökat från våra kunder och tiden är mogen för att gå från konventionell teknik till fossilfria maskiner och lösningar. En trygghet för kunden är att vi började att lansera elektrifierade entreprenadmaskiner redan för några år sedan, vilket har gett oss ökad kunskap och kompetens om hur vi ska ta eldrivna maskiner till marknaden, säger Patrik Jismark, Manager Key Account på Swecon.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer