maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Huddig byter vd efter 20 år med Lars Lindahl

Grävlastartillverkaren Huddig får en ny VD när Håkan Bäckström tillträder posten kring årsskiftet. Han efterträder då Lars Lindahl som varit VD i närmare 20 år och som nu väljer att gå i pension.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Från vänster: Lars Lindahl, VD Huddig, Håkan Bäckström, tillträdande VD Huddig Foto: Huddig/Pressbild

Håkan Bäckström kommer närmast från en tjänst som VD för Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB där han framgångsrikt har bidragit till både tillväxt och ökad lönsamhet. Det ser ut som ett spännande val för Huddig, och Lars Lindahl sitter kvar i styrelsen tills vidare. Huddig bör därför heller inte tappa något av den kompetens som annars skulle kunna gå förlorad.

- Jag är 63, och min fru har redan gått i pension. Man måste bestämma sig och få tid för andra saker också. Men det här är ett fantastiskt fint företag och en mycket intressant bransch, säger Lars Lindahl till tidningen Maskinentreprenören.

Lars Lindahl kommer också stå till förfogande tills vidare för andra uppdrag som han har haft i branschens olika organisationer. Bland annat SACE.

- Så kan det nog bli. Och det är ju hur som helst inte de första sakerna som Håkan Bäckström kommer att ägna sig åt till att börja med. Men jag har haft 20 år som vd nu för Huddig och det är ett jobb som är 110 procent 24/7 och det sliter, säger Lindahl som tillägger att han är mycket stolt över vad Huddig har gjort under de här åren och nämner speciellt Tigon och Huddigs arbete med den så kallade "gröna omställningen".

Huddigs styrelseordförande Jan Wallberg uttrycker hur viktig Lars Lindahl varit för utvecklingen av Huddigs verksamhet fram till idag. Huddig står nu inför vidare exportsatsningar och ett tydligt fokus på den gröna omställningen. Tillträdande VD tar med sig värdefull kompetens från tidigare positioner.

– Håkan Bäckström kommer att vara viktig för att driva vår fortsatta utveckling och internationella tillväxtresa. Han har erfarenheter från liknande satsningar från en annan industri som kommer att vara mycket betydelsefulla för Huddig.

Tillträdande VD Håkan Bäckström ser fram emot att axla den nya rollen.

– Jag brinner för Huddigs produkter och vill fortsätta att driva utvecklingen framåt tillsammans med våra kunder och partners. Det känns otroligt spännande att komma in i bolaget i en fas där vi ska intensifiera marknadsnärvaron och fortsätta etablera Huddig internationellt.

Lars Lindahl:

– Det har varit 20 intensiva och spännande år i det här fantastiska bolaget. Nu är timingen perfekt att lämna över rollen som VD till Håkan Bäckström. Jag ser fram emot att aktivt följa hans arbete med bolaget från styrelserummet.

Huddig som har bolag och personal i USA sedan 2019 räknar med tillväxt där de kommande åren.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer