maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Eleda-koncernen växer med ännu ett förvärv

Eleda bygger på sina muskler ytterligare genom förvärv av G Construct AB i Enköping. Bolaget är ett mark- och anläggningsföretag som specialiserat sig på industrigrunder.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Eleda-gruppen fortsätter att växa och har nu förvärvat G Construct AB i Enköping, som är specialiserade på industrigrunder. Foto: Pixabay

G Construct AB har funnits över 20 år och omsätter årligen runt 250 miljoner kronor. Bolaget har 25 medarbetare och tidigare ägare kommer fortsätta i sina respektive roller och blir även delägare i Eleda genom förvärvet. G Construct kommer rapportera till Järfälla VA- & Byggentreprenad AB, JVAB, ett plattformsbolag inom Eleda.

– Med G Construct utökar Eleda och JVAB sin geografiska närvaro i Mälardalen och adderar en specialistkompetens i att kombinera betong- och markanläggningsarbeten. G Construct har både rätt kompetenser och de relationer som krävs för att fortsätta växa i sin befintliga verksamhet. De utgör samtidigt ett utmärkt komplement till JVAB, vilket öppnar upp för nya spännande affärsmöjligheter och synergieffekter, säger Fredric Kastevik, VD på JVAB.

G Construct jobbar med industrigrunder, uteslutande på uppdrag av återkommande kunder inom privat sektor.

– Vi har en fin tillväxtresa bakom oss och ser fram emot att få fortsätta växa och utveckla oss inom Eleda-koncernen. Jag är övertygad att samarbetet med JVAB kommer ge synergieffekter omgående. Att sälja företaget var inget enkelt beslut men det känns helt rätt nu när det är klart. Möjligheten för oss tidigare ägare att få köpa in oss och bli delägare i en större koncern var en viktig del i affären samt att vi får driva det vidare lite i vår egen anda, säger Henrik Andersson, vd och medgrundare till G Construct AB.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer