maskinentreprenoren logo

Ledare

Gammal är inte äldst

Det faller sig naturligt i...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det faller sig naturligt i en tidskrift att redaktionen fokuserar på sådant som är nytt och intressant.Det är ju också ofta det som intresserar läsarna. Men i den våg av nyheter som dyker upp i branschen kan det finnas en risk att vi glömmer bort ryggraden – den äldre generationen som har trampat upp stigen åt oss andra.

Under den senaste månaden har jag och många andra försökt hjälpa till och höra av oss lite mer än vanligt till de som är äldre… dessa som nu främst kategoriseras som riskgrupper. Men samtalen har inte alls blivit som jag gissade.Min egen 82-årige far till exempel. Han driver ett hobbyprojekt och hjälper sin ännu äldre syster att bygga ett litet lösvirkeshus.

Han har inte tid att prata med mig. För någon vecka sedan ringde jag en äldre maskinentreprenör jag känner. Han hade inte heller tid, det var för mycket att göra, och som vanligt var han förbannad över oseriösa konkurrenter och ”klåpare” som dumpar priser.I det här numret av Maskinentreprenören får ni träffa 81-årige Paul Bengtsson. En man som flyttat jordmassor över hela världen och än i dag håller ett högt tempo i det mesta han gör. Det finns yngre som verkar äldre än de äldsta ibland.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer