maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Geomatikk-gruppen förvärvar mjukvarubolaget MX Data

Geomatikk-gruppen stärker sin position och förvärvar det norska mjukvarubolaget MX Data, specialiserade på produkter för dokumentation av fibernät. Den största produkten Telemator är nära nog en norsk standard för dokumentation och drift av ledningsnät. MX Data har över 170 kunder i Norge och Sverige.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Dokumentation av ledningsnät blir allt säkrare med ny teknik. Foto: GEomatikk

I juni 2022 förvärvade Geomatikk-gruppen Micado som baserar sin produktportfölj på Telemator. Förvärvet av MX Data är ett steg för att stärka båda bolagens förmåga att vidareutveckla sina produkter. Samtidigt som Telemator integreras mer i Micados portfölj kommer den att fortsätta att levereras som en fristående produkt.

- Vi har haft ett långt och bra samarbete med Micado under många år. Att vi också blir en del av Geomatikk-gruppen är ett naturligt steg för att säkerställa förutsägbarhet för våra kunder och stärker vår förmåga att vidareutveckla Telemator och ge våra kunder support, säger Gaute Moxnes, VD och grundare av MX Data.

- MX Data har en fantastisk position med Telemator, både på den norska och den svenska marknaden. Nu ser vi fram emot att Gaute och hans team ansluter sig till Geomatikk-gruppen för att vidareutveckla företaget och dess produkter i nära samarbete med Micado, säger Geir Hansen, VD för Geomatikk-gruppen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer