maskinentreprenoren logo

Inköpsmagasinet

Ger dig full koll på transportbilarna

Med Volkswagen Fleet Connect får...

placeholder
Linn Posse

Lästid:  0 min

article

Med Volkswagen Fleet Connect får du information om transportbilens status i realtid och direktkontakt med valfri serviceverkstad. Systemet är ett modernt digitalt förarstöd som hjälper dig att effektivisera användningen av din transportbil.Grundtanken med Fleet Connect är att du som äger en eller flera transportbilar från Volkswagen ska få högre tillgänglighet och mobilitet. Med andra ord full koll på hur bilarna används. All data som samlas in i bilen skickas löpande via ett automatiskt system, där företagets fordonsansvarige eller föraren bland mycket annat kan boka service. Informationen som finns i Fleet Connect kan enkelt läsas av i real-tid via en mobilapp eller dator. Via appen kan kunden vid behov chatta direkt med verkstan.– Utöver det är det flera andra saker som kan vara intressant för en maskin-entreprenör som äger en eller flera transportbilar från Volkswagen. Det 
är inte minst intressant att veta hur mycket drivmedel som förbrukas och var bilarna befinner sig. I systemet följer det också med en körjournal. En relevant fråga som systemet kan ge svar på är om det finns möjlighet att utnyttja företagets fordonspark på ett mer effektivt sätt, berättar Joakim Höög, Key Account Manager Volkswagen transportbilar.Fleet Connect kostar inget, medan tilläggstjänsten Fleet Connect Plus är prenumerationsbaserad och ger tillgång till en rad webbtjänster. Med Fleet Connect kan kunden själv välja om den vill koppla upp sin bil till en app. Det finns också möjlighet att ansluta bilen till valfri Volkswagenverkstad.– I många fall kan det handla om att slippa åka till en serviceverkstad, när till exempel varningslampan lyser kan det redas ut på distans via telefon eller via den inbyggda chattfunktionen. Då kan verkstaden, genom de felkoder de får via systemet, reda ut vad felet beror på och om det är akut eller om det räcker att boka in en tid för att åtgärda felet. Möjlig-heten att ha en direktlänk och en dialog med en servicerådgivare på verkstan är fantastisk och spar tid.Joakim Höög poängterar att systemet är uppbyggt så det går att styra informationen utifrån kundernas önskemål för att bibehålla en stark integritet.Volkswagen skickar inte någon data in i bilen, utan det är en sändare som kan läsa av fordonsdata som används. Och det är skillnad på vilken information verkstan och kunden ser. Verkstan får mer fördjupad information om felkoderna och ser aldrig var bilen befinner sig.– Maskinentreprenörer som har maskiner som är värda flera miljoner är vana att tänka tillgänglighet. De har sina maskiner uppkopplade sedan ett antal år tillbaks. Varför ska då inte deras transportbilar ha samma tillgänglighet?

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer