maskinentreprenoren logo

Krönika

Gretorna är här för att stanna

Är fullständigt hänförd över Gretas...

Lästid:  0 min

article

Är fullständigt hänförd över Gretas framfart över hela värl­den. Tänk att en endaste liten människa kan göra så stor skillnad. Det ger mig hopp om framtiden och jag blir alldeles varm i magen när jag tänker på denna kompromisslösa tuffa lilla flicka med sin gula regnjacka som åkt tåg världen över med sitt plakat för att tala maktens män till rätta.

Jag vet inte om hon lyckades få dem att förstå men hon satte dem i varje fall på plats och om maktens män och politiker inte är helt tondöva för strömning­ar och folkets vilja så bör de faktiskt nu börja fundera på hur de skall ta tag i en ödes­fråga för världen.Jag vet att det finns många Gretor därute som är kompromisslösa och står sig starka hur hårt vinden än blåser.

Jag tycker verkligen att vi ska hylla dem och jag ber er att ta till er av det de vill berätta. Jag vet att det inte alltid är det bästa för affärerna men det finns stora möjligheter att vara en av de första att göra om och göra rätt och därmed få försprång framöver andra. Egentligen är jag övertygad om att de som inte gör förändringar kommer att bli lämnade bakom de som vågar och kan. Så har det faktiskt alltid varit.

Vill du som entreprenör bli en vinnare i framtiden så bör du nog lyssna till nya Gretor och ställa om din verksamhet oav­sett om det kortsiktigt kommer att svida. Det är de här massorna av ungdomar som du ska anställa en dag. De kanske inte vill arbeta hos dig om du inte visar att du är rädd om planeten eller det är väldigt troligt att du inte kommer lyckas anställa dem om du inte förändrar dig.

Att inte vara med i samtiden och framtiden kommer bli tufft. Det handlar faktiskt om överlevnad både för plane­ten och företagen. Det kan vara så att man för ett par år sedan kunde köpa lite gåvor från Unicef och skriva det på sin hemsida, men det räcker inte på långa vägar idag. Idag är det äkthet som är det nya svarta och jag är ledsen om att kan­ske vara den förste som upplyser er om detta, men ungdomarna tror inte vuxna längre bara för att de är vuxna i ålder.

Greta har miljontals följare. Med flera Gretor blir detta en historisk vändpunkt där hycklande dinosau­rier avslöjas och får stå vid skampålen.Ut med gammalt skit och in med nytt fräscht, tänker jag. Och Gretorna. Bort med kortsiktiga affärer med myck­et egenvinning. Det är ofräscht, som kidsen säger.Fram för de som förstår att vi alla är en del av samhället och världen. Fram för den yngre starka generationen med sociala medier som verktyg att förändra världen och med makt att hylla eller stjälpa de som inte tror och brinner på riktigt. Fram för flera Gretor.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer