maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Grönytejätte köper stort entreprenadföretag

Green Landscaping Group har förvärvat Markbygg Anläggning Väst AB med tillträde idag. Markbygg är ett av de större företagen i branschen med en omsättning på omkring 300 miljoner och drygt 50 anställda.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Från och med idag ingår Markbygg Anläggning Väst AB i Greenlandscaping-koncernen. Foto: Green Landscaping

I början av december offentliggjorde Green Landscaping sin avsikt att förvärva entreprenadföretaget och den 21 december fick affären grönt ljus från Konkurrensverket. Tillträde sker idag. Green Landscaping äger 100 procent av aktierna i bolaget. Tidigare ägare av Markbygg Anläggning Väst AB är nu delägare i Green Landscaping Group AB.

Markbygg är verksamma inom markentreprenad med specialisering inom vatten och avlopp, och kunderna återfinns främst inom den offentliga sektorn, såsom kommuner, stat och kommunala bolag. Företaget grundades 2000 och utgår från Uddevalla. Företaget kvalade in på plats 37 över de största anläggningsföretagen i Sverige förra året och är dessutom ett av de tio företag i branschen som gör flest affärer på offentlig marknad.

– Markbygg är ett modernt företag, med hög grad av digitialisering och väl utvecklade processer. Företaget verkar på en intressant marknad och levererar tjänster med stor kundnytta. Vi har fört en dialog med ägaren Stefan Lundh och delar gemensamma värderingar, säger Johan Nordström, CEO, Green Landscaping Group i en kommentar till förvärvet.

- Genom att vara en del av Green Landscaping Group ser jag möjligheten att bevara vår egen kultur och fortsätta utveckla vår verksamhet på nya sätt. Vi får nya kollegor i gruppen med vilka vi kan dela vårt kunnande och kompetens. Att hamna i ett sammanhang som detta värdesätter jag mycket, säger Stefan Lundh, VD, Markbygg Anläggning Väst.

 Green Landscaping äger sedan tidigare bland andra Svensk Markservice och Thormans.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer