maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Fleaty blir franskt

För några veckor sedan berättade Maskinentreprenören om Fleaty, en digital totalleverantör för masshanterings- och transporttjänster inom byggindustrin, som är på väg att ta steget ut i världen. Nu har bolaget köpts upp av franska Hesus och får ytterligare en ekonomisk skjuts i sin globala satsning.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Grundarna av Fleaty är Nikola Markovic, Robin Granholm och Filip Stamenkovic. Bolaget har nu köpts av franska Hesus och inom kort kommer namnbyte ske även av det svenska bolaget. Köpeskillingen har återinvesterats i moderbolaget och ska användas till global expansion. Foto: Fleaty

2018 grundades Fleaty och under det första verksamhetsåret växte den digitala egenutvecklade plattformen fram.

Under slutet av 2019 fick de första bolagen chans att testa systemet och tycka till om produkten. Samtidigt vidareutvecklades och anpassade Fleaty plattformen efter marknadens behov och hösten 2020 stod man redo för bred lansering. Idag har man hundratals anslutna materialleverantörer, beställare och åkeriföretag anslutna.

Förra året gick den franska investeraren in med 10 miljoner i bolaget – idag kommer nyheten att det franska bolaget köpt 100 procent av aktierna i Fleaty.

– Vi har återinvesterat hela köpeskillingen i moderbolaget. Med Hesus i ryggen blir vi ännu starkare i vår globala lansering. Vi kompletterar varandra väl och kommer att integrera våra digitala verktyg så att kunden får ännu mer att välja mellan, säger Filip Stamenkovic, Fleatys grundare.

Fleaty Sverige kommer inom kort att byta namn till Hesus. Alla anställda i Fleaty kommer att jobba kvar och för den svenska användaren kommer det inte att märks någon omedelbar skillnad mot idag.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer