maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Guide för att anställa ukrainare

Arbetsförmedlingen har tagit fram en guide om olika subventioner för den som vill anställa en person från Ukraina. Fortfarande är det få ukrainare som skrivit in sig på arbetsförmedlingen.

Foto: Pixabay

Lästid

0 min
Nu finns en guide på Arbetsförmedlingens hemsida för den som vill anställa personer från Ukraina.
Nu finns en guide på Arbetsförmedlingens hemsida för den som vill anställa personer från Ukraina.
Dela

– Guiden ger en bra överblick över vilka anställningsformer som finns, säger Siri Hallberg Björklund, expert inom kompetensförsörjning, Byggföretagen.

Arbetsförmedlingen gör i ett första läge bedömningen att anställningar med ekonomiskt stöd är mest aktuella för flyktingar som beviljats tillfälligt uppehålls- och arbetstillstånd.

De som beviljats uppehålls- och arbetstillstånd enligt massflyktsdirektivet, har samordningsnummer och är inskrivna på Arbetsförmedlingen har möjlighet att få del av följande ekonomiska stöd vid anställning:

  • nystartsjobb (deltagaren ska ha fyllt 20 år)
  • yrkesintroduktionsanställning (deltagaren ska ha fyllt 25 år)
  • introduktionsjobb (deltagaren ska ha fyllt 20 år.

Det kan också bli aktuellt med ekonomiskt stöd för anställningar som riktas till personer med funktionsnedsättning. För att dessa ska komma i fråga behöver dock funktionsnedsättningen och dess konsekvenser för arbetsförmågan vara styrkt, på samma sätt som för övriga arbetssökande.

 

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy