maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Häggbloms köps upp av Metso

I slutet av juni offentliggjordes Metsos avsikter att förvärva den finska redskapstillverkaren Häggbloms och idag slutfördes affären.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Finska Häggblom blir nu en del av Metsokoncernen. Foto: Metso

Häggbloms jobbar med lastbilskarosser till gruvlastbilar, slitdelar, skopor och relaterade fälttjänster och har samarbetat med Metso under flera år, bland annat gällande tillverkning av lastbilskarosser. Förvärvet kommer att bredda Metsos erbjudande inom karosser och skopor genom att tillhandahålla kompletta kompletta lastnings- och transportlösningar och stärker även företagets position inom eftermarknad. Syftet är att dra nytta av Häggbloms starka ingenjörs- och tillverkningskompetens i samarbete med befintliga partners både regionalt och globalt.

– Lastning och transport är växande verksamheter och vårt mål är att vidareutveckla vår förmåga att serva våra kunder. Häggbloms produktsortiment, tillverkningskunnande och ingenjörsförmåga samt serviceexpertis är ett bra komplement till Metsos portfölj av slitdelar. Häggbloms anställda kommer att tillföra värdefull kompetens till Metso, och vi ser fram emot att bygga vidare på det fantastiska partnerskap som vi har utvecklat under åren, säger Heikki Metsälä, vd för affärsområde Consumables på Metso.

– Detta är början på ett spännande nytt kapitel för vårt företag. Vi har framgångsrikt samarbetat med Metso i många år, och vi är nu glada över att bli en del av ett internationellt företag. Vi är övertygade om att vår expertis och våra produkter kommer att passa väl ihop med Metsos lastnings- och transporterbjudande. Detta förvärv kommer att gynna våra kunder och medarbetare som är våra viktigaste tillgångar, säger Jukka Karhula, vd på Häggblom.

– Första dagen har gett en väldigt bra känsla och jag ser nu fram emot en stark framtid tillsammans med alla våra nya kollegor i Metso. Framåt tillsammans, skriver Häggblom Sveriges vd Arvid Engström på sociala medier.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer