maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hållbarhet i fokus på Entreprenad Live

Den 15-17 september kommer Swerock och Peab Asfalt tillsammans att ställa ut på fackmässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne. Bolagen kommer att visa upp sin miljövänliga profil och samtidigt bjuda på lite underhållande moment.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - All vår verksamhet de senaste åren har präglats av ett hållbarhetstänk och marknaden efterfrågar alternativ. Betong har inte stått så högt upp på miljöagendan tidigare, men nu har vi ersatt bindemedlet i betong med Merit, en biprodukt inom svensk stålindustri, och kan därmed sänka betongens koldioxidutsläpp med upp till 50 procent, säger Viktor Sundberg, avdelningschef på Swerock. Foto: Sweroc/Peab Asfalt

Peab Asfalt och Swerock kommer att bygga upp ett gemensamt 500 kvadratmeter stort område på mässan. Där ställer Swerock och Peab Asfalt upp flera av de maskiner och fordon som vi använder i den dagliga verksamheten. Det kommer att delas ut mängder av goodiebags och arrangeras tävlingar med vinnare varje dag.

- I en av tävlingarna kommer du att få testa på att köra en elektrisk grävmaskin. Det blir en tävling i precision, säger Paul Wennberg, projektchef på Swerock.

På mässan kommer Swerock och Peab Asfalt visa upp en del av sitt hållbarhetsarbete, där företagens mål är att bygga ett samhälle präglat av omtanke om människa och miljö. Bolagen har bland annat gjort stora investeringar i eldrivna betongbilar, betongpumpar och lastbilar. Med produkterna ECO-Betong, ECO-Ballast och ECO-Asfalt minskas utsläppen av koldioxid kraftigt.

- All vår verksamhet de senaste åren har präglats av ett hållbarhetstänk och marknaden efterfrågar alternativ. Betong har inte stått så högt upp på miljöagendan tidigare, men nu har vi ersatt bindemedlet i betong med Merit, en biprodukt inom svensk stålindustri, och kan därmed sänka betongens koldioxidutsläpp med upp till 50 procent, säger Viktor Sundberg, avdelningschef på Swerock.

- År 2015 började vi att konvertera våra asfaltverk och i dag är samtliga fasta anläggningar konverterade från fossil drift till förnybara biobränslen. Förutom att vi vill bidra till att minska den fossila bränsleanvändningen i världen så ställer många beställare krav på hur stort klimatavtryck ett asfaltsarbete får lämna efter sig, säger Pär Nilsson, avdelningschef på Peab Asfalt.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer