maskinentreprenoren logo

Ledare

Halvlek för året 2023

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det känns lite snopet att mer än halva året 2023 redan är i hamn. Det här är året då lågkonjunkturen ska slå stenhårt mot maskinentreprenörer. De mörka molnen tornade upp sig i horisonten i februari och många var det nog som knöt näven och tog ett fast tag om joysticks och bokföring.

… men sedan rullade det på genom våren, och vidare genom sommaren. Husbyggnad och den privata marknaden bromsade in ganska snabbt… men maskin-entreprenörer hittade jobb. I slutet av maj rapporterade Konjunkturinstitutet att anläggningsbyggare var mer positiva än normalt och räknade med att nyanställa. Mässan Entreprenad Live rapporterade om fullbokade montrar och ett stort intresse bland utställare att få träffa branschen. Och nu är vi där. 7–9 september drar mässan i Göteborg igång, och det finns de som tror på publikrekord – i detta lågkonjunkturens år.

Nu får vi se hur hösten och vintern blir innan vi går i mål med 2023. Men det ser inte helt illa ut. Pessimisterna säger att lågkonjunkturen kommer slå till 2024 i stället. Optimisterna hävdar att det nästa år blir starten på ett nytt race. Den som lever får se. Häng med i spalterna, vi berättar om allt här. 

Text: Micael Appelgren

Plus & Minus

Anläggningsjobben sväljer maskiner och skapar sysselsättning.

Omvärlden är fortsatt osäker och instabil. Nästan vad som helst tycks kunna hända.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer