maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Halvmiljardsbygge till NCC

NCC ska tillsammans med Varbergs Fastighets AB bygga skolbyggnad och idrottshall för nya Håstensskolan i Varberg. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 530 miljoner kronor.

writer image

Lästid:  0 min

article
article NCC ska bygga en ny modern skola på Håsten. Skolan byggs intill den befintliga Håstensskolan, som under byggtiden kommer att vara i drift och rivas efter färdigställandet. Badhuset Pingvinen som NCC färdigställde 2021 är belägen intill. Foto: NCC/Pressbild

– Att bygga nya Håstensskolan tillsammans med NCC känns bra och utmanande på ett positivt sätt. Projektet är en satsning som kommunen gör för att möta behovet i vårt växande Varberg. När projektet är klart kommer det att finnas plats för 850 elever i årskurs F-9, säger Michael Samuelsson, projektchef, Varbergs Fastighets AB.

NCC ska bygga en ny modern skola på Håsten. Skolan byggs intill den befintliga Håstensskolan, som under byggtiden kommer att vara i drift och rivas efter färdigställandet. Badhuset Pingvinen som NCC färdigställde 2021 är belägen intill.

Uppdraget omfattar nybyggnation av en ny grundskola F-9 om 750 elever, en anpassad grundskola F-9 för 100 elever och en idrottshall med tre hallar. NCC ska även anlägga markytor och utemiljö för skolverksamhet, riva den befintlig skolan, anlägga skyddsrum, samt utöka antalet parkeringsplatser. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Svanen för klimatsmarta byggnader.

Projektet beräknas starta under våren 2023 och stå klart under hösten 2026.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer