maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Häng med Maskinentreprenören till Intermat i Paris!

Intermat i Paris brukar locka en internationell publik, men inte sällan är det Paris som lockar lika mycket som mässan. I år lär det bli annorlunda. Mässan vässar sitt erbjudande för att lyfta på locket till framtiden – och det kan en riktigt spännande mässa denna gång. Tidningen fixar resa.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Paris är alltid Paris. Men mässan Intermat har vässat sitt erbjundande denna gång för att kunna visa på vad det nya är som krävs när EU drar igång sina klimatkrav. Foto: Micael Appelgren

Intermat i Paris i april kommer inte likna någon annan maskinmässa du varit på. Men det kan bli den mest avgörande för dina strategiska investeringar. Det är planen, i varje fall. Internat har ställt krav på utställarna som ingen mässarrangör hittills har gjort. Man vill att tillverkarna ska komma dit och visa hur de planerar att dra ner och längre fram helt slopa sina

Tidningen Maskinentreprenören tycker därför att det är logiskt att vi hjälper till med att arrangera en resa till Intermat i år.

EU:s klimatmål och teknikutvecklingen i bygg- och entreprenadbranschen påverkar kanske inte spelplanen, men det påverkar helt klart spelet. Även för de internationella maskinmässorna runt om i världen. Intermat i Paris i april i år har haft tid på sig att analysera var marknaden befinner sig just nu, och dragit drastiska slutsatser som utställarorganisationen nu gör verklighet av.

– Vi har haft mycket nära samarbete nu med alla relevanta branschorganisationer och entreprenörer för att diskutera vilka trender som inte bara är aktuella utan också vilka de största utmaningarna branschen har just nu. Det är detta vi kommer att fokusera på och visa besökarna på Intermat, förklarar Christophe Lecarpentier, som basar över mässan Intermat.

Fokus är fortfarande att locka en internationell publik. Men Intermat tror att publiken kommer att se annorlunda ut denna gång och i framtiden. Teknikutvecklingen gör att fler intressenter än maskinentreprenörer kommer att dyka upp. Eller, Intermat anser att det är nödvändigt att fler intressenter tar plats och förstår på vilket sätt bygg- och entreprenadbranschen nu förändras.

– Unga generationer och beslutsfattare behöver förstå vad branschen gör nu. Digitaliseringen och de fossilfria maskinerna som är på ingång kommer att inte bara kräva nya kompetenser, men också locka andra grupper till branschen. Det har vi insett när vi jobbat nära de europeiska branschorganisationerna inför den här mässan, säger Christophe Lecarpentier.

Det är fyra teman som gäller:

Innovation.

Vilka nya produkter behöver företagen för att fatta rätt strategiska investeringsbeslut?

Energi.

Ett enskilt område på mässan fokuserar på energi. När och hur är det lämpligt att investera i fossilfria alternativ?

Rekrytering.

Det är inte bara i Sverige detta är ett problem.

Rental.

Många bedömare räknar med att allt fler kommer hyra maskiner för att minimera riskerna med att investera i fossilfria maskiner.

Detta är ramverket. Självfallet kommer det att finnas maskiner. Men utställarna har uppmanats att titta över hur de bäst kan matcha hållbarhetsfrågorna. Intermats Christophe Lecarpentier menar att detta ger mer nytta och hjälper besökarna att få rätt kunskap för strategiska investeringar.

Tidningen Maskinentreprenören har talat med de mest dominanta utställarna om hur de förbereder sig. Alla stora kommer med sitt senaste. Men det som sticker ut är hur kineserna nu laddar på rejält med elektriska alternativ. Detta lär inte bara imponera, utan även helt säkert oroa konkurrensen. För kineserna pressar nu priserna för att ta marknadsandelar och hinna först in på marknaden.

Text: Micael Appelgren

Resa till Intemat med tidningen Maskinentreprenören och Global Travel

25 APRIL

Avresa från Arlanda/Göteborg/ Köpenhamn samt anslutningsflyg från övriga orter i Sverige

Transfer till hotellet

26 APRIL

Frukost på hotellet

Intermat besök med transfer. På mässan kommer vi att ha olika gemensamma aktiviteter & besök hos leverantörer gemensam middag

27 APRIL

Frukost på hotellet

Besök på mässan Intermat

28APRIL

Frukost på hotellet

Transfer från hotellet till flygplatsen

PRIS PER PERSON

Pris per person i dubbelrum: 10.595:-

Enkelrumstillägg: 6.455:-

I priset ingår

- Ankomst och avresetransfer

- Boende 3 nätter Rochester Champs Elysees

- Frukost

- Middag

- Busstransfer från hotell till mässan den 26 april

- Entrébiljetter till INTERMAT 2024

Ingår ej

- Flygresa från vald ort till Paris

- Övrig mat och dryck

- Utflykter som kan bokas till

Mer om hotellet:

Rochester Champs Elysees

92 Rue La Boetie

75008 Paris

Detta 4-stjärniga hotell ligger 350 meter från Champs Elysées och har gym, spa och en bar. Rummen har luftkonditionering och gratis WiFi. Alla rum på Rochester Champs Elysees har klassisk eller modern inredning samt platt-tv, minibar och ett skrivbord. Alla våningsplan kan nås med hiss, och vissa rum har utsikt över hotellets innergård. En amerikansk frukostbuffé serveras varje morgon i frukostrummet.

På kvällen kan du koppla av med en drink i hotellets mysiga loungebar.

Hotellets reception är öppen 24 timmar och erbjuder concierge-tjänster. Här erbjuds även bagageförvaring och tvättservice. Från tunnelbanestationen Saint-Philippe-du-Roule som ligger mittemot hotellet kan du ta dig direkt till Eiffeltornet.

Anmälan görs till Global Travel: linnea@globaltravel.nu

Tel: 073-3689898

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer