maskinentreprenoren logo

Ledare

Häng med när branschen förändras

När tidningen Maskinentreprenörens olika reportrar...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

När tidningen Maskinentreprenörens olika reportrar är ute i fält för att intervjua och tillverka relevanta reportage så uppstår en rad olika samtal i ämnen som egentligen inte har med saken att göra, och inte heller ska något av det med i tidningen. Snack runt kaffebordet, helt enkelt. Men inte sällan är dessa samtal viktigare än mycket annat. Ofta är det just det som sägs där och då som i kommande nummer kommer att belysas.

Just nu ser vi ett par starka trender som jag vill att ni håller ögonen på och gärna rapporterar in er bild till mig. Det är inte bara det att de stora företagen i branschen fortsätter att växa och bli starkare än tidigare. Det är också så att dessa större maskin­entreprenörer faktiskt börjar hota de fyra bygg­jättarna i Sverige. Skanska, Peab och NCC måste börja ser över sin strategi gällande egen maskinpark.

Men det som är mest intressant är vad som händer vid sidan om.När det stora maskinentreprenörerna har allt fler egna maskiner minskar också inhyrningen av maskin och förare på de större projekten. Det tvingar mindre maskinentreprenörer börja titta efter egna entreprenader lokalt och regionalt. Har ni samma bild? Hör av er och berätta.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer