maskinentreprenoren logo
Ledare

Häng med när branschen förändras

När tidningen Maskinentreprenörens olika reportrar...

Text: Micael Appelgren

2020-10-15

Lästid

0 min
Dela

När tidningen Maskinentreprenörens olika reportrar är ute i fält för att intervjua och tillverka relevanta reportage så uppstår en rad olika samtal i ämnen som egentligen inte har med saken att göra, och inte heller ska något av det med i tidningen. Snack runt kaffebordet, helt enkelt. Men inte sällan är dessa samtal viktigare än mycket annat. Ofta är det just det som sägs där och då som i kommande nummer kommer att belysas.

Just nu ser vi ett par starka trender som jag vill att ni håller ögonen på och gärna rapporterar in er bild till mig. Det är inte bara det att de stora företagen i branschen fortsätter att växa och bli starkare än tidigare. Det är också så att dessa större maskin­entreprenörer faktiskt börjar hota de fyra bygg­jättarna i Sverige. Skanska, Peab och NCC måste börja ser över sin strategi gällande egen maskinpark.

Men det som är mest intressant är vad som händer vid sidan om.När det stora maskinentreprenörerna har allt fler egna maskiner minskar också inhyrningen av maskin och förare på de större projekten. Det tvingar mindre maskinentreprenörer börja titta efter egna entreprenader lokalt och regionalt. Har ni samma bild? Hör av er och berätta.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy