maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Här kan byggbolagens personal vaccineras på arbetsplatsen

I Norrbotten och Östergötland kommer personalen på Peab och NCC inom kort kunna vaccineras via sin företagshälsovård, antingen på företagshälsovårdens mottagning eller direkt ute på sin arbetsplats. Samma "tågordning" gäller som i övriga regionen.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

Det är regionerna i Norrbotten och Östergötland som beslutat att tilldela företagshälsovården covid-vaccin. Det innebär att det blir möjligt att vaccinera sig smidigt på sin arbetsplats via företagshälsovårdens personal.

– Det är så klart den stora vinsten i det här att vi kommer kunna vaccinera ett stort antal människor utan att de behöver lämna sin arbetsplats. Produktionsbortfallet för arbetsgivaren blir minimalt. Vi håller på att avtala med företagen just nu om hur vaccineringen ska genomföras, säger Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef på företagshälsovårdsföretaget Feelgood till Maskinentreprenören. Feelgood har avtal med bland andra Peab och NCC.

Samma “tågordning” gäller för vaccinering via feelgood som i övriga samhället, det vill säga endast de grupper av människor som regionen har tillåtit vaccinering för i nuläget kan vaccineras via sin företagshälsovård. Erbjudandet om vaccinering gäller alla anställda på arbetsplatsen, både tjänstemän och yrkesarbetare.

– Vi är mycket vana vid vaccinering och vaccinerar varje år ett stort antal människor mot bland annat säsongsinfluensa och TBE. Personalen bokar covid-vaccineringen på samma sätt som övrig företagshälsovård på sin arbetsplats, säger Åsa Rex-Nygård.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer