maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Havator satsar på eldrift

Havator har investerat i tre nya eldrivna larvkranar som ska levereras inom kort och finnas tillgängliga på hela den svenska marknaden. En av dessa är en ny typ av kran som är anpassad till inomhusmiljö och installationsarbeten.

Foto: Torbjörn Wikberg/Havator

Lästid

0 min
"Med investeringarna tar vi ett kliv i rätt riktning", säger Fredrik Rudolfsson, affärsområdeschef larvkranar Havator AB.
"Med investeringarna tar vi ett kliv i rätt riktning", säger Fredrik Rudolfsson, affärsområdeschef larvkranar Havator AB.
Dela

– Vi står inför en miljöomställning och vi vill anpassa vår verksamhet för att bidra till minskade utsläpp och bli mer miljöanpassade. Generellt ställs det högre miljökrav för varje dag som går och därför har vi valt att köpa in eldrivna kranar. Med de stora investeringarna vi nu gör, så tar vi ett kliv i rätt riktning och vi har mötts av mycket positiv respons från våra kunder, säger Fredrik Rudolfsson, affärsområdeschef larvkranar Havator AB.

Larvkranarna är tillverkade av Liebherr och har lyftkapacitet på 160 respektive 250 ton. De fungerar på samma sätt som motsvarande dieseldrivna förutom att de drivs helt och hållet på el och batteripaket. Förutom minskade utsläpp är de näst intill ljudlösa, klarar minus 25 grader utan påverkan på batteriet som också är återvinningsbart.

Den tredje kranen är en larvgående Palfinger som klarar 30 ton och går att använda i inomhusmiljö vid exempelvis montage- och installationsarbeten.

– Det känns riktigt bra att vi kan erbjuda 100 procent eldrivna kranar till våra kunder. Flera av dem genomför bygg- och industriprojekt inom hållbar omställning. Ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete och att vi kan bidra till sänkta utsläpp, säger Henrik Modéer, vd Havator AB.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer