maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Heidelberg Cement vill inte heta cement längre

Tyska tillverkaren av cement, Heidelberg Cement, byter namn till Heidelberg Materials. Skälet är att bolaget vill visa att man är ledande på att minska koldioxidutsläpp, och då passar cement inte in i företagsnamnet längre.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Grönt ska det vara nu - ordet cement ryker i bolagets namn och logga. Foto: Heidelberg Materials

Cementas ägare Heidelberg Cement har bytt namn och grafisk profil. Detta kommer helt säkert påverka även Cementa i Sverige. Ägarna har annonserat att bytet kommer att rullas ut internationellt från och med nästa år. Heidelberg Materials menar att framtiden ser helt annorlunda ut, och att stora investeringar i teknik för att fånga upp koldioxid gör att namnbytet är logiskt. En av de större satsningarna är planerade för Cementa i Slite, och går det i lås i miljödomstolen så kan Cementa kanske börja bryta under ny logga och grafisk profil.

Bolagets ledning har gjort klart att man är stolta över sin cementproduktion, men att man tillverkar så mycket mer idag, och att namnbytet även hänger ihop med bolagets utveckling på den fronten. Den nya gröna profilen och namnbytet ska signalera att bolaget arbetar hållbart med innovativa material för byggbranschen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer