maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Historisk stor orderstock för infranord

Infranord har lagt ett historiskt högt halvår bakom sig med en orderstock på drygt 8 143 miljoner vid utgången av juni. Rörelseresultatet uppgick till 22 miljoner kronor.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Infranord rapporter en historiskt hög orderstock för det senaste halvåret enligt företagets delårsrapport som släpps idag. Foto: Infranord

– Jag är mycket nöjd att Infranord förbättrat lönsamheten. Vi har också fått fortsatt förtroende att säkerställa basunderhållet för Västkustbanan Väst. Vår historiskt höga orderstock ger oss möjlighet att ytterligare utveckla verksamheten med fokus på affärsmässighet och effektivisering, säger Henrik Löfgren, vd för Infranord, i en kommentar till delårsrapporten.

Orderingången för perioden var 2 766 miljoner kronor, nettoomsättningen 1 997 miljoner. Infranord rapporterar också ett nyckeltal för olycksfrekvens, LTIF, på en stabil och låg nivå på 3,0.

Nyckeltalet för olycksfrekvens, LTIF, är på en stabil och låg nivå om 3,0. Det är en marginell ökning jämfört med föregående kvartal, men fortfarande lågt i jämförelse med branschen. Som första stora järnvägsentreprenör har Infranord blivit medlem i Byggbranschens Säkerhetspark under första halvåret en anläggning för byggbranschen där medarbetare ges möjlighet att öva på olika arbetsmoment, diskutera säkerhet och reflektera kring beteende och attityder.

– Med vår långa erfarenhet och breda kunskap kan vi bidra till ökad säkerhet och en bättre arbetsmiljö för alla som arbetar i spår. Det gynnar oss som bolag, men också samhället i stort.   Infranord gick in i kvartalet med den högsta orderstocken i bolagets historia vilket ger oss styrka och möjligheter att utveckla verksamheten ytterligare. Jag är stolt över att Infranord under andra kvartalet fick fortsatt förtroende att säkerställa basunderhållet för Västkustbanan Väst. Vi har en väletablerad organisation i regionen som har lång erfarenhet av underhåll på denna sträcka, skriver Infranord i rapporten.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer