maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Hitachi och John Deere avslutar 30 år långt samarbete

I mer än 30 år har Hitachi Construction Machinery och Deere samarbetat genom en joint venture för anläggningsmaskiner inom Nord- Central- och Sydamerika. Nu upplöses samarbetet och varje företag kommer att hantera sitt eget varumärke oberoende av varandra framöver.

Foto: Hitachi Construction Machinery

Lästid

0 min
Dela

Joint venture-samarbetet kommer upplösas i mars 2022 och därefter står de båda tillverkarna på egna ben. Framöver kommer Hitachi Construction Machinery att ha Hitachi Construction Machinery Loaders America Inc som nav i sin amerikanska verksamhet. Hitachi Construction Machinery kommer att samordna med sina koncernföretag i regionen för att bygga en ny affärsstruktur.

Visst samarbete de båda tillverkarna emellan kommer dock att fortsätta, enligt ett nytt leveransavtal där Hitachi kommer att förse Deere med Deere-märkta minigrävare, hydrauliska grävmaskiner i den nuvarande sortimentet, samt komponenter och servicedelar till Deeres tillverknings- och distributionsbaser i USA och i Brasilien under överskådlig framtid.

 

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer