maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hitachi och John Deere avslutar 30 år långt samarbete

I mer än 30 år har Hitachi Construction Machinery och Deere samarbetat genom en joint venture för anläggningsmaskiner inom Nord- Central- och Sydamerika. Nu upplöses samarbetet och varje företag kommer att hantera sitt eget varumärke oberoende av varandra framöver.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

Joint venture-samarbetet kommer upplösas i mars 2022 och därefter står de båda tillverkarna på egna ben. Framöver kommer Hitachi Construction Machinery att ha Hitachi Construction Machinery Loaders America Inc som nav i sin amerikanska verksamhet. Hitachi Construction Machinery kommer att samordna med sina koncernföretag i regionen för att bygga en ny affärsstruktur.

Visst samarbete de båda tillverkarna emellan kommer dock att fortsätta, enligt ett nytt leveransavtal där Hitachi kommer att förse Deere med Deere-märkta minigrävare, hydrauliska grävmaskiner i den nuvarande sortimentet, samt komponenter och servicedelar till Deeres tillverknings- och distributionsbaser i USA och i Brasilien under överskådlig framtid.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer