maskinentreprenoren logo

Teknik

Hitachi satsar på färdig 3D-teknologi i grävmaskiner

Hitachi Construction Machinery Europe breddar sitt maskinsortiment och tycker det är dags att erbjuda grävmaskiner med redan fabriksmonterade 2D- och 3D-lösningar från Leica Geosystems.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Hitachi testar ett grepp med att leverera fabrikmonterade grävsystem från Leica över hela Europa. Foto: Hitachi

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) ska få Leica-teknologi fabriksmonterad i utvalda grävmaskiner. Det sker bland annat i förhoppningen om ökad användarvänlighet och effektivitet, berättar Ryo Kurihara, Solution Linkage Manager vid det nederländska företaget:

– HCME ser fram emot att kunna erbjuda kunderna denna nya möjlighet, som inte bara sparar tid utan också gör grävmaskinerna mer effektiva och produktiva på byggplatsen. Genom att leverera pålitliga, kundanpassade lösningar siktar vi mot att bli kundernas förstahandsval när de ska välja leverantör.

Magnus Thibblin, ansvarig för maskinstyrningsavdelningen på Leica Geosystems, kallar det nya avtalet för fullständigt avgörande:

– Samarbete är fullständigt avgörande för att lyckas med entreprenadprojekt. Vi vet hur viktigt det är med partnerskap och branschsamarbeten för att kunna förse entreprenörerna med den senaste nya teknologin. Vi är glada över samarbetet med Hitachi Construction Machinery Europe och avtalet om att leverera maskinstyrningslösningar av hög standard till grävmaskinerna Zaxis-7, direkt från fabrik.

– Tillkännagivandet om detta partnerskap ligger helt i linje med HCME:s strategi om att digitalisera och leverera specialanpassade lösningar till våra kunder, förklarar Ryo Kurihara och fortsätter:

- När maskinförarna använder en fabriksmonterad lösning från Leica Geosystems kan de börja jobba direkt efter att maskinen levererats. Maskinägaren kan också vara lugn och trygg i vetskapen om att maskinstyrningssystemet har monterats och testats och också kommer att underhållas av den lokala Hitachi-återförsäljaren och de lokala specialisterna från Leica Geosystems.

Parterna menar att samarbetet innebär att lösningarna monteras direkt på Hitachis fabrik i Amsterdam, vilket utgör fördelar för kunderna, både i form av professionell fabriksmontering och en omfattande fabrikstestning av utrustningen. När grävmaskinerna tas i bruk på byggarbetsplatsen kan användarna luta sig mot Leicas omfattande praktiska erfarenhet, som säkerställer att arbetet i byggprojekten rullar på enligt plan.

Grävmaskiner från Hitachi kan fås med fabriksmonterade lösningar som exempelvis 2D-maskinstyrning, 2D-förberedd för 3D, dvs. inklusive beslag och kablar, för att kunderna smidigt ska kunna uppgradera till en komplett 3D-lösning vid behov. Fabriksmonterade tiltrotatorer kan också integreras i systemet.

Delvator som är leverantör av Hitachi i Sverige analyserar just nu detta för att se vilken betydelse det kommer att ha för de svenska kunderna.

Text:

Hitachi i Europa

Hitachi Construction Machinery Europe är dotterbolag till Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM) och grundades 1972 i Oosterhout i Nederländerna. Företaget tillverkar, säljer och marknadsför Hitachi entreprenadmaskiner och -utrustning till byggbranschen i Europa, delar av Afrika samt i Israel.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer