maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hon är årets byggkvinna

Mariam Mohammedamin, arbetsledare på Tommy Byggare i Göteborg, har utsetts till Årets Byggkvinna 2023.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Mariam Mohammedamin, arbetsledare på Tommy Byggare, är Årets Byggkvinna 2023. Foto: Byggföretagen

Mariam Mohammedamin har en dubbelexamen som byggingenjör och inredningsarkitekt och jobbar som arbetsledare på Tommy Byggare i Göteborg. Hon mottog utmärkelsen under gårdagskvällen på Vasateatern i Stockholm.

Juryns motivering lyder:
Vinnaren av Årets byggkvinna 2023 är en ledstjärna för framtida kvinnor och flickor som vill söka sig till bygg- och anläggningsbranschen. Hon drivs av ett mod, ett driv och med en vilja att förbättra, inte bara sitt eget liv, men också människors liv runt omkring henne.

Årets byggkvinna ska även vara en inspiration för byggbranschen i stort. Vinnaren har, genom att bara vara sig själv, visat på att byggbranschen inte enbart handlar om spikar och skruvar, det handlar i slutändan också om att bygga samhällen.

När saker inte gått hennes väg har hon, med en målinriktad uppfinningsrikedom, ändå hittat vägar runt. Den förmågan, att hitta lösningar på de utmaningar som hon stött på, gör henne inte enbart till en värdig vinnare, det gör henne till en förebild för hur vår bransch ska ta sig an svåra tider och till synes omöjliga utmaningar.

Övriga finalister i Årets byggkvinna 2023 var Beatrice Andersson, grävmaskinist, JB Villan och Rebecka Romin, entreprenadingenjör, Peab.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer