maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hon tar hand om Svevias byggmaterial i Sverige

Josefin Lundström har tillträtt som ny råvaruchef på Svevia inom division Industri. Som råvaruchef är hennes uppdrag att leda det långsiktigt strategiska arbetet med Svevias materialförsörjning i hela landet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Josefin Lundström är utbildad geovetare. Hon har arbetat på Svevia sedan 2012 som råvaruansvarig inom flera olika geografier i norra Sverige, senast inom Västerbotten. Foto: Henke Olofsson/Svevia/Pressbild

Råvarugruppens uppdrag är att hitta, utveckla och förvalta de materialtäkter som utgör grunden för Svevias värdekedja.

– Jag är mycket nöjd med den här rekryteringen. Josefin har stor kompetens inom mark och geologi och lång erfarenhet av råvarubranschen. Hon är en noggrann person med stor analytisk förmåga och med ett stort förtroende inom råvarugruppen och inom Svevia. Det är min övertygelse att hon framgångsrikt kommer att leda arbetet, säger Pär Gustafsson, avdelningschef Ballast, division Industri.

Josefin Lundström är utbildad geovetare. Hon har arbetat på Svevia sedan 2012 som råvaruansvarig inom flera olika geografier i norra Sverige, senast inom Västerbotten.

– Jag har varit på Svevia som en del av råvarugruppen under många år och vet vilken kompetent och produktiv arbetsgrupp jag får förtroendet att leda. Vi har en enorm utmaning med de omfattande tillståndsprocesser som vi navigerar för att leverera täkter. Vårt uppdrag är att lägga grunden för Svevias långsiktiga arbete med att bidra till en hållbar och robust infrastruktur i Sverige. Det ska bli roligt att fortsätta det arbetet med mina kollegor i min nya roll.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer