maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Huddig och Staffare hjälper försvaret

Försvarets materielverk (FMV) har tecknat ett kontrakt med Nordic Terrain Solutions AB, NTS. Kontraktet omfattar renovering och modifiering av bandvagn 206 och 208. Huddig och Staffare ingår i NTS.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Försvarsmaktens bandvagnar 206 och 208 anskaffades under sent 1970-tal och är nu i behov av renovering för att förlänga fordonens livslängd och förbättra deras prestanda. Foto: FMV/Pressbild

Bolaget Nordic Terrain Solutions ägs tillsammans av bolagen Svekon, Granit Teknikbyrå, Huddig, Staffare och Swedish Power Improvement. Projektteamen består av experter från respektive bolag som samarbetar för att säkerställa en leverans som uppfyller kundens krav. Inom företagsgruppen finns alla de kompetenser och förmågor som krävs för att genomföra ett åtagande av detta slag.

Försvarsmaktens bandvagnar 206 och 208 anskaffades under sent 1970-tal och är nu i behov av renovering för att förlänga fordonens livslängd och förbättra deras prestanda.

Genom ett nytt avtal med FMV har Huddig och Staffare med partners fått uppdraget som omfattar renovering och modifiering av minst 800 enheter. Införandet omfattar, utöver byte av motor och växellåda, även verktyg och reservdelar, utbildning av förare och tekniker samt uppdatering av befintlig dokumentation.

Huddig kommer med sin erfarenhet och kompetens inom produktutveckling, materialförsörjning och effektiv produktion att säkerställa en kvalitativ helhetslösning. Huddig och Staffare kommer dessutom att tillsammans byta drivenheter på majoriteten av de totalt minst 800 bandvagnarna 206 och 208.

– Det känns stort för oss att Huddigs teknikhöjd och innovationsförmåga kommer till nytta i det här gemensamma bolaget, säger Lars Lindahl, vd på Huddig.

Staffares breda kontaktnät och erfarenhet inom maskinservice är en viktig del i genomförandet.

– Vi är stolta över att ha fått detta förtroende. Tillsammans med Huddig och de övriga bolagen blir det möjligt, säger Lars Staffare, vd för Staffare.

– Remo-projektet på bandvagnarna är något Försvarsmakten är i stort behov av och som är efterlängtat sedan länge. Det är känns bra att göra skillnad och bidra till att stärka Sveriges försvarsförmåga, säger Albin Karlsson, systemingenjör FMV.

Projektet syftar till att förlänga livstiden med 15 år och samtidigt ensa bränslet för hela bandvagnssystemet till diesel.

– Vi ser fram emot nästa fas i projektet och att tillsammans med NTS genomföra uppdraget så effektivt och smidigt som möjligt för Försvarsmakten, säger Helena Nyberg, projektledare FMV.

Kontraktvärdet uppgår till cirka 820 miljoner kronor.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer