maskinentreprenoren logo

Teknik

Huddig ställer om maskiner mot hållbarhet

Huddig gör en genomgripande förändring med en ny generation av maskiner. Huddig 1370 blir dieseldriven med möjlighet att drivas på HVO och Huddig 1370T är en fullhybrid baserad på samma plattform.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Huddig 1370 och Huddig 1370T Foto: Huddig

– Nu går vi in i en helt ny era. Framåt kommer kunderna att kunna välja mellan diesel- och hybriddrift i varje segment. Vi ser det som en självklarhet att ta vårt ansvar i den gröna omställningen. Detta innebär även nya möjligheter för hela branschen givet det fokus på hållbarhet som nu växer fram, säger Lars Lindahl, vd på Huddig.

De nya maskinerna är omgjorda nästan från grunden med en omarbetning av flera viktiga komponenter, bland annat grävaggregat och hytt. Dessutom kan maskinerna utrustas med ett tredje dubbelverkande hydrauluttag som kan köras simultant med övriga två.

En ny geometri på grävaggregatet ger till exempel ett starkare aggregat på båda maskinerna. Även ökad räckvidd, ökad lyftkraft och ökad svängkraft, skriver Huddig i ett pressmeddelande.

- Den ökade lyfthöjden gör 1370-modellerna optimerade för att lasta lastbilar. I kombination med den ökade lyftkraften finns det stora möjligheter för produktivitetsförbättringar. I rena siffror innebär det bland annat procent ökad lyftkraft och så mycket som 40 procent ökad svängkraft, vilket underlättar planering med aggregatet, säger Per-Olof Jonsson, projektledare på Huddig.

Maskinerna har också fått nya förbättrade hyttar, telematik för smartare serviceintervaller, med mera. Maskinerna premiärvisas på Svenska Maskinmässan, Solvalla, 2–4 juni 2022.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer