maskinentreprenoren logo

Ledare

Humlan flyger trots allt

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Var ni på Svenska Maskinmässan? Vilket tryck! Hur är det ens möjligt i dessa tider när det är lågkonjunktur i byggbranschen – svårt att både hitta folk och låna pengar? Fortfarande kännbara räntor också. Rekord i konkurser.

Nu är vi mitt i sommaren i 2024 och vissa yrkeskårer kopplar på husvagnen och drar iväg med familj och hund till någon favoritplats för att hänga och reflektera. Lite oklart hur många maskinentreprenörer som har tid för det just nu. Mycket av infrastrukturen ska fixas under de här kommande månaderna, och där behövs det maskiner. Anläggningsjobben finns lite här och där. Senaste kollen i statistiken från Byggfakta visar att byggstarterna ökat med 16 procent för anläggning. Resten av byggbranschen pekar fortsatt ner.

Den gulsvarta humlan – liksom de gulsvarta maskinerna flyger trots konjunkturen. Lite långsamt går det – men det surrar på. Vi får se när hösten kommer. Då återkommer tidningen Maskinentreprenören tillbaka med de senaste analyserna och reportagen om denna osannolika bransch – som tycks överleva oavsett konjunktur.

 Trevlig sommar.

Text: Micael Appelgren

Plus & Minus

Inflationen ner och konjunkturen segar sig upp.

Fortsatt onödigt många maskinstölder och olyckor drabbar branschen.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer