maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Husbyggarna mer positiva igen

Konjunkturinstitutets Konfidensindikator för bygg- och anläggningsverksamhet steg något i sista mätningen. Det är första gången sedan september 2022 som stämningsläget bland husbyggarna är bättre än vad det är bland anläggningsbyggarna.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Förväntningarna på byggandet är tillbaka på samma nivå som i novemberundersökningen och är inte alls så negativa som de var i december då förväntningarna var på sin lägsta nivå någonsin.

Företagen inom bygg- och anläggningsverksamhet rapporterar fortsatt om ett minskat byggande, men förväntningarna på byggandet är tillbaka på samma nivå som i novemberundersökningen och är inte alls så negativa som de var i december då förväntningarna var på sin lägsta nivå någonsin.

Byggföretagen är fortsatt negativa om byggmarknaden på ett års sikt men företagen är mindre pessimistiska jämfört med oktober förra året då frågan senast ställdes. Det är framför allt bland husbyggarna som förväntningarna på ett års sikt förbättrats. Även om förväntningarna på orderstockarna de kommande tre månaderna är mer negativa än normalt så har de i januari utvecklats i rätt riktning bland byggföretagen.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer