maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hyrjätte växer ännu mer

Boels Rental, ledande europeisk aktör inom uthyrningsbranschen – där också Cramo AB ingår, har avtalat om ett förvärv av Riwal som har expertis inom arbetsplattformar.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Riwal är då ett passande objekt då bolaget är verksamt i 14 olika länder, har 65 depåer med nästan 1 200 anställda med en uthyrningsflotta på cirka 21 000 maskiner. Foto: Boels/Pressbild

Det potentiella förvärvet är i linje med Boels Rentals tillväxtstrategi och ambition att bli den främsta uthyrningspartnern i Europa, stärka sin närvaro på befintliga marknader, expandera geografiskt och utöka sin flotta inom arbetsplattformar. Riwal är då ett passande objekt då bolaget är verksamt i 14 olika länder, har 65 depåer med nästan 1 200 anställda med en uthyrningsflotta på cirka 21 000 maskiner.

Vad detta betyder för Cramo i Sverige återstår att se, men Riwal är en stabil spelare även i Sverige. Idag består Riwal Sverige av 50 medarbetare utspridda på fyra depåer i Malmö, Norrköping, Stockholm och Gävle, och innehar en maskinflotta på totalt 1600 maskiner.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer