maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Hyundai och Doosan i stark samverkan

Som en följd av att Hyundai Heavy Industries förvärvade Doosan Infracore i somras har bolaget Hyundai Genuine bildats för de två olika maskinmärkena. Nu ska samarbetet börja.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Hyundai Genuine, med Doosan i bolaget, har bildats. Foto: Hyundai

De två varumärkena Hyundai och Doosan kommer att tävla på marknaden globalt och enligt uppgift är det inte aktuellt att slå ihop de två till en. Men enligt uppgift från Hyundai kommer man fokusera på att hitta synergier fullt ut där man kan. Bland annat när det gäller all forskning och utveckling som har med alternativa bränslen och AI att göra. Automatisering och vätgas och elektrifiering till exempel. Här kommer de två således att bli relativt lika. Doosan har enligt bedömare kommit lite längre än Hyundai när det gäller den senaste tekniken.

Till att börja med blir det gemensamma plattformar att utveckla hjullastare och grävmaskiner. Det man kan undra är till exempel om Doosan kommer att föra över teknik och plattform för sina dumprar till Hyundai, men om detta finns ingen information i dagsläget, och eftersom de två fortsättningsvis ska konkurrera är det kanske inte aktuellt. Men det framgår ändå att de båda varumärkena tänker "dela" på den tekniska kompetens som finns i bolaget och komplettera varandra.

I och med sammanslagningen är det nu dock ett bolag, inte två. Och detta bolag, Hyundai Genuine kommer i volym att hamna bland de fem största tillverkarna i världen. Planen är också att investera hårt i framtiden och fler förvärv är antagligen att vänta.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer