maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Doosan blir Develon

Hyundai som äger maskintillverkaren Doosan har bestämt sig. Varumärket Doosan går i graven och blir Develon. De första maskinerna med nya varumärket kommer att visas på Conexpo i Las Vegas i mars 2023.

Micael Appelgren
Foto: Doosan

Lästid

0 min
Develon ska de nya Doosan heta.
Develon ska de nya Doosan heta.
Dela

Det finns en tanke bakom att Doosan får namnet Develon. Enligt varumärkesstrategerna består namnet av delar som ska påminna om en rörelse framåt med innovation... Det är orden Develop (utveckla) och Onward (vidare) som ligger bakom. Om kunderna känner samma får väl var och en bestämma.

Att Doosan inte skulle bli kvar som namn har varit känt sedan Hyundai förvärvade verksamheten i augusti 2021. I kontraktet fanns klausuler som tillät Hyundai att använda Doosan tre år framåt, men inte längre. Detta gjorde att den Nordamerikanska marknaden tryckte på om ett snabbare namnbyte då leverantörerna av maskinen ansåg att det annars bara skulle bli en onödig kostnad för marknadsföring och reklam som sedan inte skulle gå att återanvända. Särskilt med tanke på Conexpo i mars 2023. Hyundai bestämde sig för att amerikanerna tänkte rätt, och nu kommer det alltså. Develon har fötts. Enligt uppgift blir det samma färg på maskinen, och det verkar också som modellprogrammet ska se lika ut som i dag. Mer information kommer helst säkert på Conexpo då de första Develonmaskinerna ska visas. Men Hyundai lovar att släppa mer information runt Develon i slutet av februari.

Företagsledningen tänker sig nu att Develon ska bli ett varumärke som tar ledningen när det gäller elektrifiering och automatisering.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer