maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Hyundais köp av Doosan är klart

Hyundai Heavy Industries förvärv av Doosan Infracore har gått igenom. Därmed har en ny jätte skapats som kommer ta upp kampen med de allra största.

Foto: Hyundai

Lästid

0 min
Dela

Doosan Infracore blir dotterbolag till bolaget Hyundai Genuine group. Hyundai Construction Equipment kommer också att läggas i det bolaget, vilket alltså gör båda bolagen till dotterbolag. Nya ägarna har kommunicerat att bolagen sedan även fortsättningsvis kommer att arbeta separat som två olika bolag. Enligt uppgift är det även rimligt att bolagen konkurrerar med varandra.

Men självfallet kommer det att ske en rad samarbeten som gagnar båda dotterbolagen och ägarna. Att slå ihop bolagen anses i dagsläget dock inte vara aktuellt. Inte heller ska förvärvet på något sätt påverka maskinleverantörer runt om i världen. Men ägarbolaget, Hyundai Genuine group blir så stort på marknaden att man räknar med att bli världens sjätte största tillverkare efter förvärvet av Doosan.

Förvärvet att Doosan gäller samtliga Doosans maskinprodukter, men inte Bobcat.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy