maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Infrajätten Infrea känner av konjunkturen

Infrea har redovisat ett resultatmässigt svagare tredje kvartal. Bakgrunden är höjda kostnads- och räntenivåer och avvaktande beställare av vissa byggtjänster.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Infreas Siljan Schakt har haft ett tuffare kvartal, enligt Infreas vd Martin Reinholdsson. Foto: Infrea/Pressbild

Delar av Infreas verksamhetsområde Mark & Anläggning exponering mot bostadssektorn har, som många andra, påverkats negativt under årets första tre kvartal. Men bolag med längre uppdrag eller projekt mot i offentliga beställare har varit mer stabilt. Infrea märker dock att konkurrensen inom offentlig anläggning ökar när bostadsbyggarna flyttar maskiner och resurser bort från bostadsbyggande till anläggning.

- Vi har genomfört strukturella förändringar inom flera dotterbolag, däribland Siljan Schakt, på grund av låg lönsamhet under en längre tid. Detta har medfört behov av uppsägningar samt en fokusering av verksamheten till entreprenader med bättre framtidsutsikter. Infrea är aktiva och långsiktiga ägare och dotterbolagen dessutom viktiga lokala marknadsaktörer, men en absolut förutsättning är en lönsam och livskraftig verksamhet. Vi bevakar noga marknadsutvecklingen och har beredskap för ytterligare åtgärder, säger Infreas vd Martin Reinholdsson i en kommentar i ett pressmeddelande.

Inom Vatten & Avlopp klarar sig Ifrea bättre. Inför vintern är också orderstocken rekordstor, enligt bolaget.

Infreas förvärvssegment omfattar cirka 900 bolag i Sverige, med en sammanlagd omsättning på ungefär 60 miljarder kronor.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer