maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Infrakraft får uppdrag på Tvärbanan

Infrakraft har fått uppdraget att bygga en ny passage under E4:an i Sollentuna. Byggnationen är en del i projekt Tvärbanan.

placeholder
Ann-Louise Larsoson

Lästid:  0 min

article
article Infrakraft har av Trafikverket tilldelats projekt E4 Helenelund, Stockholm. Projektet omfattar provisorisk omledning av E4, grundläggning av temporär bro, rivning av befintlig bro samt byggnation av ny permanent bro. Foto: Pixabay

Mellan Kista och Helenelund finns idag en passage under E4 för bussar, gående och cyklister. Men den är för smal och för låg för Tvärbanan. Trafikverket bygger därför en ny passage som är tillräckligt bred och hög. Passagen kommer också att ha plats för bussar, gående och cyklister.

Trafiken på E4 ska flyta på under byggtiden, därför bygger vi en tillfällig väg vid sidan av E4. Den tillfälliga vägen får samma antal körfält som E4 har idag. När den nya passagen för Tvärbanan är klar kommer trafiken att flyttas tillbaka till vanliga E4.

Projektet som tilldelats Infrakraft omfattar provisorisk omledning av E4, grundläggning av temporär bro, rivning av befintlig bro samt byggnation av ny permanent bro.

Arbetena inleds inom kort och slutbesiktning ska ske i november 2023. Kontraktssumman uppgår till 124 miljoner kronor.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer