maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Infralogistic förvärvar Drottningholms Entreprenad

Infralogistic etablerar sig i Stockholmsområdet genom att ingå avtal om förvärv av Drottningholm Entreprenad AB. Ytterligare en stor maskinentreprenör som alltså nu får nya ägare.

placeholder
Micael Appelogren

Lästid:  0 min

article
article Ny storspelare uppköpt av bolag som med hjälp av riskkapital vill hitta synnergieffekter inom infrastruktur. Foto: ME

Drottningholm Entreprenad AB tillhandahåller maskin- och transporttjänster genom såväl egenägda resurser som genom samarbetspartners. Med förvärvet följer 76 medarbetare och en modern maskinpark.

Drottningholm har verkat i branschen sedan 1987 och har sitt säte i Ekerö. Kärnverksamheten består främst i att som underleverantör till de stora bygg- och entreprenadsbolagen, förse olika projekt med entreprenadmaskiner och kompetenta förare.

Affärsidén är att inom en och samma koncern erbjuda maskintjänster som hjälper våra kunder att utföra ett brett utbud av tjänster inom åkeriverksamhet, markarbeten, vatten och avloppsarbeten, demolering, schakt- och grundarbeten, renhållning och mycket mer. Den förvärvade verksamheten omsatte 2020 cirka 230 miljoner kronor och har 76 anställda.

- Vi utvecklar och stärker Infralogistics erbjudande genom att etablera en lokal och regional närvaro genom att förvärva välrenommerade Drottningholm Entreprenad AB i Stockholm. Vi får in en professionell aktör med mycket kompetenta medarbetare och starkt varumärke. Vi hälsar alla medarbetare och kunder välkomna säger

Infralogistics Martin Lindström.

- Vi ser fram mot att göra en spännande resa och fortsätta att utveckla bolaget tillsammans. Detta ger oss nya möjligheter för vår verksamhet och medarbetare. Tillsammans kommer vi att bidra till ett avtryck inom hållbarhet

med fokus på att minimera vår miljöpåverkan på ett bra sätt säger Drottningholm Entreprenads VD Peter Faerden.

Infralogistics är en ny koncern på den nordiska infrastrukturmarknaden med sitt säte i Malmö. Koncernen består av ett antal bolag med erfarenhet inom infrastrukturlogistik. Koncernen har en ambition att växa genom förvärv och organisk tillväxt i de nordiska länderna. Synergierna av förvärv och organisk tillväxt ska i varje beslut och geografi optimera affärsmöjligheter och verksamheten samt gynna hållbarhet, enligt bolaget själva.

Bakom bolaget står riskkapitalbolag, enigt uppgift.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer