maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Infralogistic växer med skåneentreprenör

Infralogistic utvecklar sin verksamhet i Skåne genom att ingå avtal om förvärv av snabbväxande Antonssons Mark & Entreprenad AB med 89 medarbetare. Antonsson utnämndes till årets företag i Ystad tidigare i år.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Infralogistic planerar för expansion i Skåne och genomför nytt förvärv. Foto: Ryno Quants

Antonssons Mark & Entreprenad AB (Antonsson) har verkat i branschen sedan 2003 i Skåne med utgångspunkt i Ystad. Kärnverksamheten består till huvudsak av att vara en helhetsleverantör till mark- och anläggningsbranschen. Med väletablerade kundrelationer och gynnsamma avtal anses bolaget vara väl positionerat inför framtiden.

Målsättningen för Antonsson är att fortsätta på den inslagna vägen och vara en helhetspartner, skapa nya lösningar som på ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt bidrar till förbättrad effektivitet. Den förvärvade verksamheten omsätter 2022 cirka 260 miljoner kronor.

- Vi stärker Infralogistics erbjudande genom att förvärva Antonsson som är en välkänd aktör på den lokala marknaden i Skåne. Genom förvärvet adderar vi viktig kompetens och affärsmöjligheter vilket gynnar vår fortsatta utveckling inom regionen. I Antonsson finns stor kompetens och en lång erfarenhet inom mark- och anläggningsbranschen vilket skapar möjligheter för våra befintliga och nya kunder. Synergier med befintlig verksamhet gynnar både medarbetare och kunder. Vi hälsar alla medarbetare och kunder välkomna, säger Infralogistics Håkan Wifvesson.

- Vi har fått en möjlighet och ta in en stabil och branschkunnig ägare för att säkerställa trygghet samt för att kunna realisera framtida möjligheter för bolaget och våra medarbetare. Tillsammans med Infralogistics andra verksamheter och kunder kan vi erbjuda bättre helhetslösningar men också fler utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi har en spännande tid framför oss där vi ska fortsätta att utveckla bolaget tillsammans, säger VD och ägare Gustav Antonsson.

Affären förutsätter Konkurrensverkets godkännande.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer